Канада, Великобритания, Швеция и Украйна обявиха, че са изоставили усилията

...
Канада, Великобритания, Швеция и Украйна обявиха, че са изоставили усилията
Коментари Харесай

Канада, Великобритания, Швеция и Украйна спират да разговарят с Иран, предприемат действия

Канада, Англия, Швеция и Украйна оповестиха, че са изоставили напъните си да беседват с Техеран по отношение на репарации за аероплан, свален от Иран, и ще се опитат да уредят въпроса в сходство с интернационалното право, съобщи " Ройтерс ".

Повечето от 176-те души, починали, когато Иран смъкна украинския аероплан през януари 2020 година, бяха жители на тези четири страни, които сътвориха координационна група, която се пробва да държи Техеран виновен.

" Въпреки най-хубавите ни старания през последните две години и многочислените опити да разгадаем този въпрос посредством договаряния, Координационната група дефинира, че по-нататъшни опити за договаряния с Иран... са безполезни ", акцентираха от групата.

" Координационната група в този момент ще се концентрира върху следващи дейности, които да предприеме за разрешаване на този въпрос в сходство с интернационалното право ", продължи Координационната група, само че не даде детайлности.

Техеран твърди, че Революционната армия инцидентно е свалила самолета Boeing 737 и упреква погрешно подложен радар и неточност на оператора на противовъздушната защита в миг, когато напрежението сред Техеран и Съединени американски щати беше високо след убийството на висшия ирански военачалник Касем Солеймани.

Съд в канадския град Онтарио тази седмица присъди 107 млн. канадски $ (83,8 млн. щатски долара), плюс лихви, на фамилиите на шестима починали. През юни Канада съобщи, че не е разкрила доказателства, че свалянето на самолета е било съзнателно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР