Канада трябва да използва федерални правомощия, за да вдигне блокадата

...
Канада трябва да използва федерални правомощия, за да вдигне блокадата
Коментари Харесай

Заради протестите Конвоя на свободата САЩ предлага помощ на Канада

Канада би трябвало да употребява федерални пълномощия, с цел да вдигне блокадата от протестиращи на витално значимия търговски път със Съединени американски щати. Това съобщи администрацията на американския президент Джо Байдън, представена от " Ройтерс ".

Съединените щати предложиха помощ на северната си съседка за справяне със обстановката.

От Белия дом оповестяват, че няколко американски министри са в постоянен контакт със своите канадски сътрудници в тази връзка и администрацията на Съединени американски щати е мобилизирана непрестанно, с цел да приключи бързо рецесията.

Канадските водачи на камиони започнаха митингите под надпис " Конвой на свободата ", окупирайки канадската столица Отава в символ на неодобрение против наложителната имунизация или карантина за трансграничните водачи.

В понеделник те блокираха моста " Амбасадор ", който е един от най-важните пропускателни пунктове сред Съединени американски щати и Канада, както и два по-малки гранични пункта в провинциите Алберта и Манитоба.

Дрю Дилкънс, кметът на град Уиндзор, в канадската провинция Онтарио, която граничи с американския град Детройт, предизвести, че протестиращите, блокирали основния мост, може да бъдат отстранени от там със мощ. Той обаче изрази безпокойство, че това може да изостри обстановката и да докара до стичането на още повече хора в региона.

Град Уиндзор се намира наоколо до моста. Заради блокирането на трафика по моста компанията " Форд " заяви, че обмисля доставки по въздух на части за мотори, създавани в неин цех в Уиндзор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР