Канада ще разположи до 150 свои военни в Полша, за

...
Канада ще разположи до 150 свои военни в Полша, за
Коментари Харесай

Канада ще разположи свои военни в Полша, за да подкрепя украински бежанци

Канада ще разположи до 150 свои военни в Полша, с цел да поддържа украинци, бягащи от съветската инвазия, и да помогне за справяне с разрастващата се бежанска рецесия, съобщи Ройтерс, базирайки се на канадската министърка на защитата Анита Ананд.

Повечето военни ще оказват помощ при непосредствените грижи и обработка на украинските бежанци в приемните центрове в Полша, сподели Ананд. " Нашите хора ще оказват обща поддръжка, психическа помощ и съществена здравна помощ, което ще е допустимо с помощта на военнослужещи от канадските въоръжени сили, които приказват украински ", сподели тя пред кореспонденти.

Повече от половината от над 4,5-те милиона украинци, напуснали страната от началото на съветската инвазия, са в прилежаща Полша, отбелязва Ройтерс. Военнослужещите от канадските въоръжени сили ще поддържат и работна група за филантропична помощ под полско командване и ще оказват помощ за преселване на украинци в Канада.

Канада вкара специфична стратегия за украинци и техните фамилии, която им разрешава да аплайват за краткотрайни визи за престояване. По публични данни до 6 април тя е одобрила над 30 000 молби за краткотрайно престояване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР