Канада ще позволи на неваксинирани канадски шофьори на камиони да

...
Канада ще позволи на неваксинирани канадски шофьори на камиони да
Коментари Харесай

Канада няма да иска задължителна ваксинация на шофьори на камиони

Канада ще разреши на неимунизирани канадски водачи на камиони да минават от Съединени американски щати, като анулира решението, изискващо всички водачи на камиони да бъдат имунизирани против ковид , заяви канадската гранична работа.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо беше подложен на напън от страна на главната опозиционна партия и лобито на превозвачите на камиони да се откаже от задължението за имунизиране на водачите на камиони, като съобщи, че това може да докара до дефицит на водачи, да наруши търговията и да увеличи инфлацията, напомня БГНЕС.

Канадската организация за гранични услуги (CBSA) съобщи, че неимунизираните или отчасти имунизираните канадски водачи на камиони, идващи на границата сред Съединени американски щати и Канада, ще бъдат освободени от условията за тестване и карантина преди идване, при идване и след идване, заяви организация Ройтерс.

Източник от канадското държавно управление съобщи, че решението е взето, с цел да се подсигурява безпроблемното протичане на веригите за доставки.

Либералното държавно управление на Трюдо беше взело решение от 15 януари всички водачи на камиони, влизащи от Съединени американски щати, да показват доказателство за имунизация като част от битката против COVID-19.

Тъй като повече от две трети от 650-те милиарда канадски $ (511 милиарда щатски долара) в артикули, търгувани годишно сред Канада и Съединените щати, се движат по пътищата, камионната промишленост е от основно значение.

Канадският алианс на превозвачите на камиони (CTA) е пресметнал, че въведените от канадското държавно управление условия може да принуди към 16 000 трансгранични водачи - 10 % от общия им брой, да изоставен тази работа.

Тази рестрикция е първата политическа мярка, подхваната от началото на пандемията, която може да ограничи трансграничния трафик на камиони. Когато границата беше затворена в продължение на 20 месеца, камионите прекосяваха свободно през нея, защото се смяташе, че те са от значително значение за поддържане на отворени вериги за доставки.

Прекъсването на веригите за доставки докара през ноември до 18-годишен връх на общата инфлация в Канада, а Банката на Канада алармира, че може да увеличи лихвените проценти още през април.

Разходите за транспорт на камион с плодове и зеленчуци от Калифорния и Аризона до Канада са се удвоили по време на пандемията заради дефицит на водачи, съобщи Стив Бамфорд, основен изпълнителен шеф на „ Bamford Produce “, Онтарио - вносител и експортьор на пресни плодове и зеленчуци.

Пресните храни са чувствителни към проблемите с транспорта, защото срокът им на валидност изтича бързо.

Администрацията на Байдън желае водачите на камиони в компании със 100 или повече чиновници да бъдат имунизирани или да се подлагат на ежеседмични проби - политика, която беше оспорена пред Върховния съд.

БГНЕС напомня, че на 13 януари Върховният съд на Съединени американски щати блокира решение на президента Джо Байдън за наложително имунизиране или тестване на личния състав в огромните предприятия.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР