Канада ще извърши планираната поддръжка на петте турбини, използвани от

...
Канада ще извърши планираната поддръжка на петте турбини, използвани от
Коментари Харесай

Канада ще върне на Германия и останалите пет турбини на Северен поток

Канада ще извърши плануваната поддръжка на петте турбини, употребявани от съветския газопровод Северен поток 1, както е планувано по контракт, потвърдиха канадските управляващи, съобщи POLITICO.

Отава направи компромис със глобите, наложени над петролната и газовата промишленост на Русия през юли, позволявайки връщането на първата турбина за газопровода в Германия. Въпреки това съветският снабдител Газпром отхвърли да одобри турбината с аргумента, че има механически проблем и изчезнали документи.

Въпреки отхвърли на Газпром, канадският външен министър Мелани Жоли разгласи, че страната ще извърши контракта за поддръжката на петте други турбини, както е планувано, и ще ги върне в Германия.

„ Точно това изиска от нас Германия. Канада няма да даде на Путин опрощение да употребява енергийният поток към Европа като оръжие ”, означи Жоли.  

Германският канцлер Олаф Шолц посети Канада тази седмица. Берлин изиска от Отава да върне рехабилитираните турбините, поради опасенията от дефицит на газ през зимата, само че решението срещна мощни рецензии от украински публични лица.

Газпром възнамерява да спре доставките от Северен поток 1 за три дни от 31 август в електрокомпресорната станция Портовая в Русия. Руският търговец на газ заяви през днешния ден, че нито едно от нужното съоръжение на станцията не е в Канада. „ Нито една от турбините на компресорната станция „ Портовая “ не е в ремонт в Канада “, гласи формалното известие на Газпром в Telegram.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР