Канада ще изпрати на Украйна 7,8 милиона долара в боеприпаси

...
Канада ще изпрати на Украйна 7,8 милиона долара в боеприпаси
Коментари Харесай

Канада праща на Украйна боеприпаси и военно оборудване за близо 8 милиона долара

Канада ще изпрати на Украйна 7,8 милиона $ в муниции и военно съоръжение, с цел да поддържа източноевропейската страна в подготовката й против евентуална офанзива от страна на Русия, която тревожи целия свят. Това разгласи канадският министър председател Джъстин Трюдо късно в понеделник. Той добави, че е одобрил това решение " поради сериозността на обстановката ", само че на първо място " в отговор на съответно искане от Украйна ", осведоми La Presse.

В същото време Трюдо уточни, че ще бъдат подхванати разнообразни ограничения взаимно със Съединените щати и Обединеното кралство, по-специално за „ въздържане “ на Русия от офанзива. „ Ситуацията бързо се утежнява. За канадците и за целия свят е значимо да знаят, че Канада ще продължи да поддържа Украйна, нейната самостоятелност, нейния суверенитет, в това число правото й да се пази “, сподели канадският водач.
Канада изтегля фамилиите на дипломатите си от Украйна
Канада разгласи, че краткотрайно изтегля фамилиите на дипломатите си от Украйна. Причина за това е скупчването на съветски войски по границите...
Прочети повече
Оборудването, което Канада ще подари на въоръжените сили на Украйна, включва картечници, пушки и други оръжия, както и 1,5 милиона патрони.

Правителството на Трюдо също ще отпусне спомагателни 500 милиона $ заеми в допълнение към 120-те милиона, които бяха оповестени в края на януари за поддръжка на украинската стопанска система, сподели министър председателят.

 

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР