Канада ще даде убежище на 18-годишно саудитско момиче. В това

...
Канада ще даде убежище на 18-годишно саудитско момиче. В това
Коментари Харесай

Канада дава убежище на саудитско момиче

Канада ще даде леговище на 18-годишно саудитско момиче. В това увери министър председателят Джъстин Трюдо, оповестиха международните осведомителни организации.

Според изказването му, Отава ще я одобри като бежанка, според молбатана Комисариата за бежанци към Организация на обединените нации.

I would like to thank you people for supporting me and saiving my life. Truly I have never dreamed of this love and support
You are the spark that would motivate me to be a better person❤️❤️❤️

Къде ще отиде момичето се трансформира в тематика за доста спекулации.

Австралия също е обмисляла да даде статут, само че Канада е работила по-бързо, оповестяват от Организация на обединените нации. Според тайландските управляващи момичето единствено е предпочело Канада.

Daily Mail Australia по-рано разгласява изявление с бежанката, в което тя декларира, че е щастлива с новия си живот и оповестява, че ѝ е обезпечен апартамент, макар че няма визия къде се намира той. Впоследствие информацията бе опровергана от австралийските управляващи.

Случаят на Рахаф нашумя, откакто тя избяга в Тайланд, с цел да се избави от личното си семейство. Момичето се барикадира в хотелска стая в Банкок, от боязън, че нейните родственици ще окажат напън.

Тя разгласи, че няма да напусне стаята, до момента в който Организация на обединените нации не даде статут на бежанка. Саудитското посолство ще ме върне в страната ми принудително, написа тя в "Туитър ".

Тайландските имиграционни управляващи са съобщили, че тя към този момент е отпътувала за Канада. Първо Рафах е отлетяла от Банкок за Сеул, откъдето ще продължи пътя си за Отава.

Банкок разгласи, че саудитката напуща страната в положително физическо и психическо положение.

В профила си в "Туитър " Рахаф благодари на всички за поддръжката и признава, че в никакъв случай не е усещала толкоз доста поддръжка.

"Никога не позволявайте на никого да пречупи крилата ви. Вие сте свободни, борете се за правата си ", написа тя.

Саудитката е споделила всички вести към решаването на нейния проблем, като измежду изявленията и подигравка, представяща саудитски дипломати като убийци. Карикатурата припомня за случая с журналиста Джамал Кашоги, погубен в посолството в Турция, който навлече на Кралството интернационален напън и обвинявания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР