Канада реши вчера да върне на Германия турбините, предназначени за

...
Канада реши вчера да върне на Германия турбините, предназначени за
Коментари Харесай

Канада връща на Германия ремонтираните турбини за газопровода „Северен поток“

Канада реши през вчерашния ден да върне на Германия турбините, предопределени за съветския газопровод „ Северен поток “, с цел да облекчи енергийната рецесия с Русия, макар апелите на Украйна „ да не се поддава на шантажа на Кремъл “, съобщи Франс прес.

Украйна упорито беше призовала Канада да не връща турбините, които сега са в цехове на компанията „ Сименс “ в провинция Квебек, покрай Монреал.

Руската газова компания „ Газпром “ се базира на отсъствието на турбините, с цел да оправдае в средата на юни намаляването на доставките си за Германия по тръбопровода „ Северен поток “.

Канада ще даде на „ Сименс-Канада “ позволение, което е лимитирано във времето и предстои на анулация, с цел да разреши ремонтираните турбини за „ Северен поток 1 “ да бъдат върнати в Германия, а това ще спомогне Европа да получава налична и надеждна сила, съобщи министърът на естествените запаси Джонатан Уилкинсън.

Без нужното доставяне с природен газ немската стопанска система ще изпита доста съществени усложнения, а самите германци може да не са в положение да отопляват домовете си с наближаването на зимата, изясни Уилкинсън в официално съобщение.

Канадският министър упрекна съветския президент Владимир Путин, че желае да „ всее разкол сред съдружниците “.

От няколко седмици немското държавно управление е „ интензивни контакти “ с Отава, с цел да обезпечи връщането на това съоръжение в Европа, макар глобите, наложени на Русия.

Опасявайки се, че Русия може да скоро изцяло да спре газоподаването, Германия беше предложила на Канада да си прибере турбините.

Берлин не повярва, че има механически аргументи, каквито бяха изтъкнати от „ Газпром “ като съображение за намаляването на доставките, само че смяташе, че връщането на турбините ще лиши Русия от аргумент да удължава това затваряне на газовия кран, което може да прерасне в огромна енергийна рецесия.

Украйна смяташе, че украинските газопроводи са в положение да транспортират задоволително количество газ към Германия, с цел да бъде обезщетен спадът в съветските доставки.

„ Не би трябвало да се поддаваме на изнудването на Кремъл “, сподели в четвъртък Сергий Макогон, началник на газотранспортния оператор ОГТСУ.

Освен това, Канада разгласи през вчерашния ден, че счита да разшири икономическите си наказания против Русия, тъй че да обзет промишленото произвеждане. Новите наказания ще се отнасят до сухопътния превоз и превоза по тръбопроводи, както и до производството на метали и транспортно, осведомително, електронно и електрическо съоръжение, както и до машини, изброи министърката на външните работи Мелани Жоли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР