Канада разгроми домакина Чехия със 7:2 в двубой от група

...
Канада разгроми домакина Чехия със 7:2 в двубой от група
Коментари Харесай

Канада разгроми Чехия на Световното по хокей за младежи

Канада разгроми домакина Чехия със 7:2 в дуел от група " В " на международното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години. Джо Велено, Нолан Фуут, капитанът Барейт Хейтън, Конър МакМайкъл, Лиъм Фоуди, Дилън Козънс и Джаред Маклсаак се разписаха в интерес на " кленовите листа ", които приключват преди всичко в групата с девет точки. Вратарят Джоъл Хофер направи 17 спасявания, а Хейтън и Козънс се отличиха с по три асистенции.

Войчех Строндала и Либор Забрански се разписаха в интерес на чешкия отбор. Канадците се изправят против Словакия на четвъртфиналите в шампионата. Чехия е на четвърто място в крайното класиране с актив от 4 точки и ще играе против Швеция в директните елиминации. Съединени американски щати почива в последния ден от груповата фаза приключи на второ място, а в идващия кръг ще срещне защитаващия купата си състав на Финландия.

Русия разгроми Германия с 6:1 и е на трета позиция, а на четвъртфиналите ще играе против Швейцария. Финландците са трети в група " А " след проваляне с 2:5 от Швейцария. Фабиан Бери се разписа на два пъти за спечелилите, а неговите съотборници Гаетан Жобен, Симон Нак и Валентин Нусбаймер също вкараха по едно попадение във вратата на Финландия. Вратарят Стефан Шарлен спря 36 удара на голлинията си. Антони Хонка и Джонас Оден бяха точни в интерес на финландския тим.

Четвъртфиналите ще се играят на 2 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР