Канада разчита на атомната енергетика като част от чистия енергиен

...
Канада разчита на атомната енергетика като част от чистия енергиен
Коментари Харесай

Канада залага на атомната енергетика за намаляване на въглеродните емисии

Канада разчита на атомната енергетика като част от чистия енергиен баланс, който ще играе забележителна роля за внезапното понижаване на въглеродните излъчвания. На човек от популацията въглеродните излъчвания в страната са като тези в Съединени американски щати, само че са по-големи от тези в Русия, Китай и Индия.

„ Не виждаме път за постигане на нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година без атомна енергетика Тя е потвърдена, тествана и безвредна и ние сме положителни в атомния бранш “, съобщи Шимъс О’Риган, министър на естествените запаси, съобщи " Уолстрийт джърнъл ".

Канада е шеста по произвеждане на атомна енергетика в света, съгласно американския Институт за атомна сила. 19 атомни реактора създават 15% от електрическата енергия в страната. В Онтарио, който е по-голям по повърхност от щата Тексас, атомната сила е най-големият източник на електрическа енергия с дял от 60%.

Миналата година федералното държавно управление на Канада утвърди пътна карта за насърчаване на разполагането на дребни модулни реактори. Компанията Terrestrial Energy Inc., ситуирана покрай Торонто, създава 300-мегаватов реактор на разтопени соли. Правителството отпусна 20 милиона канадски $ ($16 милиона) за подкрепяне на плана. Terrestrial се надява да разположи първия си дребен реактор до края на десетилетието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР