Канада работи с Турция по въпроса за приемането в НАТО

...
Канада работи с Турция по въпроса за приемането в НАТО
Коментари Харесай

Канада е готова да ратифицира за дни приемането на Швеция и Финландия в НАТО


Канада работи с Турция по въпроса за приемането в НАТО на Швеция и Финландия, и е подготвена да ратифицира разширението на пакта за броени дни. Това заяви канадският външен министър Мелани Жоли преди началото на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Брюксел.

Това е исторически час и тематика, доста по-важна от всеки различен двустранен въпрос, уточни Жоли във връзка присъединението на двете скандинавски страни към алианса.

Не само поддържаме присъединението на Швеция и Финландия, а желаеме това да стане бързо. Целта ни е да бъдем измежду първите страни, които ратифицират разширението. Ще работим за това останалите страни от НАТО също ускорено да извършат нужната ратификация. Очакваме за нас ратификацията да отнеме дни, добави канадският външен министър.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който посрещна Жоли, съобщи преди съвещанието, че европейските външни министри са поканили за днешната среща също външните министри на страните от Западните Балкани, както и украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

Трябва да обединим сили, с цел да разбираем на света, че настъпилата дълбока икономическа рецесия и повишаването на цените не се дължат на глобите, а на войната в Украйна. Русия попречва износа на зърно от Украйна, уточни Борел.

Той добави, че някои страни от Европейски Съюз по справедливи аргументи са затруднени да приложат обсъжданите нови наказания против Русия, като петролното ембарго.

Борел уточни, че Европейски Съюз ще направи всичко допустимо, с цел да се реализира прогрес и да се обезпечи нужното единогласие.

 Не знам по кое време това ще може да се случи, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР