Канада прокуди посланика и жарж д'афера на Венецуела от страната

...
Канада прокуди посланика и жарж д'афера на Венецуела от страната
Коментари Харесай

Канада нареди експулсирането на венецуелския посланик и жарж д'афер


Канада прокуди посланика и жарж д'афера на Венецуела от страната си два дни, откакто Каракас взе аналогично решение за топ посланик от канадското посолство.

"В отговор на тази мярка от страна на режима на Мадуро, разгласявам, че венецуелският дипломат в Канада...вече не е добре пристигнал тук. Също по този начин декларирам, че оттук нататък венецуелският жарж д'афер ще се смята за личност нон грата", заяви канадският външен министър Кристия Фрийланд.

В изказването си тя уточни, че посланикът на Венецуела Вилмер Омар Бариентос Фернандез "вече е бил отзован от венецуелското държавно управление в символ на митинг против канадските наказания, ориентирани против венецуелски публични лица, забъркани в корупция и груби нарушавания на човешките права".

БГНЕС напомня,че в събота венецуелските управляващи оповестиха за личност нон грата двама висши дипломати - бразилския дипломат в Каракас Руи Перейра и шарже д'афера на Канада Крейб Ковалик.

Канадският посланик бе упрекнат от ръководителя на венецуелската Конституционна асамблея Делси Родригес в "постоянно заядливо, жестоко и обидно въвличане във вътрешните работи на Венецуела".

По-късно Фрийланд съобщи, че експулсирането на Ковалик е "типично за режима на Мадуро, който непрекъснато подкопава напъните за връщането на демокрацията на страната и оказването на помощ ан венецуелския народ

"Канада няма да седи в профил, до момента в който държавното управление на Венецуела ограбва от личния си народ техните фундаментални човешки и демократични права и им лишава правото на съществени филантропични грижи". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР