Канада потвърди, че трети неин гражданин е бил арестуван в

...
Канада потвърди, че трети неин гражданин е бил арестуван в
Коментари Харесай

Канада потвърди, че трети неин гражданин е бил арестуван в Китай

Канада удостовери, че трети неин жител е бил задържан в Китай през последните дни - три седмици след задържането в Канада на основния финансов шеф на китайския телекомуникационен колос Хуавей Мън Ванчжоу, съобщи Франс прес.

Мън бе арестувана по молба на Съединените щати, които я подозират в съучастничество в машинация за заобикаляне на американските наказания против Иран. Предстои канадските управляващи да преценяват дали тя да бъде екстрадирана в Съединени американски щати. Китай предизвести Канада, че ще има "сериозни последствия ", в случай че Мън не бъде освободена неотложно.

"Канадското външно министерство е осведомено със задържането на канадски жител в Китай ", съобщи говорителка на министерството, потвърждавайки информация на в. "Нешънъл пост ".
Канадският всекидневник не разкри самоличността на арестувания, само че посочи, че той не е посланик или управителен кадър на работеща в Китай компания.

Канадското държавно управление заяви единствено, че консулски чиновници оказват помощ на фамилията на арестувания канадец, само че не може да се даде повече информация поради законите за съблюдаване на персоналната цялост.

Канадски формален източник обаче съобщи, че няма причина да се счита, че този арест е обвързван с неотдавнашното задържане на други двама канадци в Китай.

В началото на предходната седмица китайските управляващи арестуваха някогашния посланик и представител на асоциацията "Интернешънъл крайзис груп " Майкъл Ковриг и работещия със Северна Корея съветник Майкъл Спейвър. Те са обвинени, че съставляват опасност за националната сигурност на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР