Канада поднесе сензацията, като победи САЩ в щафетата на 4х100

...
Канада поднесе сензацията, като победи САЩ в щафетата на 4х100
Коментари Харесай

Канада поднесе сензацията с титла на 4х100 м от Световното по лека атлетика

Канада сервира сензацията, като победи Съединени американски щати в щафетата на 4х100 метра от Световното състезание по лека атлетика в Юджийн. Аарън Браун, Джером Блейк, Брендън Родни и звездата Днре Де Грас сграбчиха купата с с най-хубав резултат в света за сезона - 37.48 секунди.

На седем стотни зад тях останаха американците, които водеха на първите три поста, само че на последния Де Грас съумя да извоюва трагичната победа за Канада.

На третата позиция се подредиха спринтьорите на Англия, а на трето следващо Световно състезание, мъжете на Ямайка останаха отвън подиуима с четвъртото си място.

Огромно отчаяние за Ямайка имаше и в женската щафета. Спринтьорките на карибската страна обраха медалите в самостоятелните спринтове, само че се провалиха в щафетата. Те приключиха на второто място след неточност в предаването на щафетата сред първи и втори пост. Кемба Нелсън забави олимпийската шампионка Илей Томпсън-Хера, а макар големите старания на огромните звезди да наваксат изгубеното, в последна сметка щафетата на Ямайка финишира на четири хилядни от секундата зад тази на Съединени американски щати.

Шампионките в състав Мелиса Джеферсън, Аби Щайнер, Джена Прандини и Тваниша Тери зарадваха домакинската аудитория. Брозновите медали останаха за Германия.

На 800 метри при мъжете първенец стана олимпийският първенец Емануел Корир от Кения. Зад него се подредиха Джамел Седжати от Алжир и Марко Ароп от Канада.

Олимпийският първенец в тройния скок - Педро Пичардо от Португалия най-накрая съумя да стъпи и на международния връх, със скок от 17.95 метра. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР