Канада отбеляза вчера 150-ия си рожден ден с тържества в

...
Канада отбеляза вчера 150-ия си рожден ден с тържества в
Коментари Харесай

Честит рожден ден, Канада!

Канада означи през вчерашния ден 150-ия си рожден ден с тържества в 13 провинции и шест часови пояса - от Нюфаундленд до Юкон, съобщи Reuters.

Премиерът Джъстин Трюдо откри празненствата с тирада пред към 25 000 души, събрали се макар проливния дъжд пред националния парламент в Отава. Боно и други членове на рок бандата Ю Ту бяха звездите на това празненство навън.



"Когато други строят стени, вие отваряте порти, когато други разделят, вашите прегръдки са необятно разтворени, когато вие водите, другите следват " - с тези думи се обърна Боно към канадците.

"Канада е страна, станала мощна не макар разликите ни, а с помощта на тях ", съобщи Трюдо. "Ние не се стремим да станем "котел за претопяване ", в действителност ние знаем, че същинската мощ и резистентност произтичат от канадското многообразие ", сподели министър председателят.





Придружен от английския принц Чарлз, се ръкува с някои от феновете. Празненства и церемонии за придобиване на канадско поданство имаше в цялата страна. Някои градове честваха по много необикновен метод.

В Торонто пуснаха гигантско гумено пате да плава в пристанището, до момента в който Калгари беше възнамерявал жив народен байрак от хора, облечено в алено и бяло. Жълтото пате, взето чартърен против към 200 000 канадски $ (154 000 щатски долара) по данни на в. "Глоуб енд мейл ", провокира рецензии, че се прахосват парите на данъкоплатците. Общите разноски на федералното държавно управление за събитията се прави оценка на половин милиард $, отбелязва Reuters.



Сигурността беше засилена още предходните дни и гостите на празненството в Отава трябваше да се примирят с барикадираните пътища и бетонни бариери на подстъпите към Парламент Хил. Заради проливния дъжд пожарникарите се наложи да изпомпват водата от терена, само че нищо не съумя да помрачи настроението на празнуващите.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР