Канада обяви вчера, че удължава военните си мисии в Украйна

...
Канада обяви вчера, че удължава военните си мисии в Украйна
Коментари Харесай

Канада удължи военните си мисии в Украйна и Ирак

Канада разгласи през вчерашния ден, че удължава военните си задачи в Украйна и Ирак, които другояче трябваше да приключат в края на този месец, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Агенцията отбелязва, че известието е било направено точно на петата годишнина от анексирането на украинския Кримски полуостров от Русия. Канадските министри на външните работи и на защитата споделиха, че страната удължава военните си задачи в Ирак и Украйна надлежно с две и с три години.

Около 200-те канадски военни в някогашната руска република са обучили близо 11 000 представители на локалните сили за сигурност от 2015 година "Много е значимо да изпратим ясно обръщение на Украйна, на украинския народ и на интернационалната общественост, че нашествието и анексията на Крим са тежко нарушаване на интернационалното право ", сподели канадската министърка на външните работи Кристия Фрийланд.

В Ирак близо 250 канадски военни ще продължат да образоват локалните сили за сигурност в границите на интернационалната коалиция против групировката "Ислямска страна " (ИД). "Сега би трябвало да подсигуряваме, че Даеш (ИД) в никакъв случай няма да може да се възвърне и да заплашва сигурността на Ирак ", съобщи канадският министър на защитата Харджит Сингх Саджан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР