Канада настоя черните кутии на разбилия се украински самолет да

...
Канада настоя черните кутии на разбилия се украински самолет да
Коментари Харесай

Канада иска Франция да изследва черните кутии от украинския самолет

Канада настоя черните кутии на разрушилия се украински аероплан да бъдат изпратени във Франция.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо прикани в петък Иран да съобщи за разбор черните кутии от сваления аероплан във Франция и сподели, че първите остатъци на жертви би трябвало скоро да дойдат в Канада.

Спасителните екипи в Иран откриха по-рано черните кутии на украинския аероплан " Боинг 737 ", който се разруши след политане от Техеран.

Иран обаче отхвърли да ги съобщи на проектантския център на " Боинг ".

Ръководителят на Организацията за гражданска авиация на Техеран - Али Абеджаде, заяви, че не е ясно в коя страна Иран може да изпрати кутиите за разбор на данните.

Припомняме, авиокатастрофата стана единствено часове, откакто Иран извърши ракетни набези против две американски военни бази в Ирак. Техеран съобщи, че нападенията са в отговор на убийството на военачалник Касем Солеймани.

Загинали са всички 176 души на борда - 167 пасажери и 9-членен екипаж.

По данни на Външното министерство на Украйна измежду жертвите са 11 украински жители, в това число екипажът, 82 ирански жители, 63 канадци, 10 шведи, 4 афганистанци и 3 германци.

Ирански чиновници признаха, че човешка неточност стои зад свалянето на пътническия аероплан и показаха страдание за нещастието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР