Канада налага допълнителни икономически санкции срещу Русия. Това заяви на

...
Канада налага допълнителни икономически санкции срещу Русия. Това заяви на
Коментари Харесай

И Канада обяви втори транш от санкции срещу Русия

Канада постанова спомагателни стопански наказания против Русия. Това съобщи на конференция канадският министър председател Джъстин Трюдо, съобщи AFP.

Мерките са ориентирани против 58 физически и юридически лица, в това число членове на съветския хайлайф и огромни съветски банки. Анулират се всички позволения за експорт, откакто Москва стартира тотална инвазия в Украйна.

Днес, в светлината на безразсъдния и рисков боен удар на Русия, ние постановяваме спомагателни, строги наказания. Наглото занемаряване на интернационалното право, демокрацията и човешкия живот от страна на президента Путин, съставлява голяма опасност за сигурността, и мира по света ", съобщи министър председателят Джъстин Трюдо.

В своето послание Трюдо също назова дейностите на Путин „ най-голямата опасност за европейската непоклатимост след Втората международна война “ и сподели, че е в контакт с президента на Украйна Владимир Зеленски.

По-рано през днешния ден стана ясно, че сходни ограничения постанова и Съединени американски щати, като под ударите на глобите попадат минимум 4 огромни съветски банки, измежду които и държавната VTB. Санкционират се и съответни съветски милиардери, свързани с Кремъл.

Министърът на външните работи на Канада Мелани Джоли, назова новия пакет от наказания „ един от най-силните “, които са обявявани неотдавна.

" Канада ще блокира всеки експорт за Русия, който изисква разрешителни, като в същото време анулира съществуващите позволения и отхвърля всевъзможни нови поръчки за експорт. Санкциите ще обиден аерокосмическите и софтуерните компании, в това число софтуерните компании в бранша на минералите ", сподели Джоли.

Освен това канадският министър на външните работи разгласи, че страната краткотрайно ще прекрати активността на посолството и консулството си в Украйна.

Припомняме, че във вторник Трюдо вкара първия кръг от стопански наказания против Русия, като забрани на канадците всевъзможни финансови покупко-продажби с Донецк и Луганск, които Путин призна в понеделник.

Тези наказания бяха ориентирани и към членове на съветския парламент, които гласоподаваха за признание на сепаратистки райони, и не разрешиха на канадците да купуват съветски държавен дълг.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР