Канада надигра Германия с 5:2, за да се поздрави с

...
Канада надигра Германия с 5:2, за да се поздрави с
Коментари Харесай

Канада надви Германия за 28-а световна титла по хокей на лед

Канада надигра Германия с 5:2, с цел да се поздрави с купата на Световното състезание по хокей на лед в Тампере, Финландия, печелейки шампионата на планетата за 28-и път в своята история. Сами Блейс осъществя два пъти, а Лоусън Краус, капитанът Тайлър Тофоли и Скот Лафтън също бяха точни за северноамериканците.


Двата тима приключиха наедно 2:2 след първите две третини в „ Нокия Арена “, само че немските хокеисти по този начин и не съумяха да удържат именития противник в третата, в която инкасираха три попадения. „ Чувството е ужасно. В Европа сме от месец насам и чакахме момента да играем в мача за златните медали. И сме щастливци, че ги завоювахме “, сподели Блейс.

За „ кленовите листа “ това бе втори златен орден в последните три години. През 2022 те отстъпиха в разногласието за трофея от Финландия след продължения. Освен 28-те си трофеи, канадците имат 16 сребърни и 9 бронзови медала.

Джей Джей Петерка и Даниел Фишбух означиха попаденията за германците. Независимо от очакванията на страната за първо международно злато в историята, отборът трябваше да се задоволи с общо второ сребро и първо от 1953-а насам, когато Западна Германия губи от Швеция. Бундестимът има и две бронзови оценки.

Латвия завоюва първи орден от международни шампионати по-рано в неделя, откакто удържа Съединени американски щати за победа с 4-3 след продължения и се окичи с бронза. Световното състезание по хокей на лед следващата година ще се организира в Чехия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР