Канада, която е много загрижена от заплахите на Русия, обмисля

...
Канада, която е много загрижена от заплахите на Русия, обмисля
Коментари Харесай

Канада обмисля да изпрати още военни подкрепления в Полша и Балтийските страни

Канада, която е доста загрижена от заканите на Русия, обмисля да прати военни подкрепления в Полша и в балтийските страни поради обстановката със сигурността в района. Това разгласи през днешния ден министърката на защитата на Канада Анита Ананд, която е на посещаване в Латвия, съобщи Франс прес.

" Трябва да обмислим вероятното изпращане от Канада на спомагателни военни в Полша и в балтийските страни ", съобщи министърката по време на посещаване в базата Адажи в Латвия, където Канада управлява тактическа група на НАТО.

Присъствието на Канада в балтийския район е значимо, добави министърката. Тя напомни, че тактическите сили, ситуирани в този момент в Латвия, са най-значимото разполагане на канадски военни в чужбина.

" Много сме загрижени от съветските закани ", акцентира Ананд. Канада ще продължи с напъните да подсигурява мира и реда в света, измежду които и поддръжката за териториалната целокупност на Украйна, сподели министърката.

Канада оказва помощ на въоръжените сили на Украйна и има своя задача за образование за тях. Канадската министърка на защитата беше Киев в неделя и тогава съобщи, че Канада реалокира военните си, които в този момент са в Украйна, в западната част на страната. Тя разгласи и изтеглянето от Украйна на несъществения личен състав на канадското посолство.

НАТО реши да разгърне тактически формирования на ротационен принцип в Полша и Естония, Литва и Латвия след анексията на Крим от Русия през 2014 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР