Канада е втората държава в света след Уругвай, която легализира

...
Канада е втората държава в света след Уругвай, която легализира
Коментари Харесай

Канада е втората държава в света след Уругвай, легализирала канабиса

Канада е втората страна в света след Уругвай, която легализира притежанието и използването на марихуана за забавление, осведоми Би Би Си.

Специализираните магазини за продажба на канабис в Канада отвориха порти тази нощ на фона на неразрешени въпроси по отношение на въздействието на марихуаната върху здравето, закона и публичната сигурност.

15 милиона семейства получиха писма с детайлности за новите закони.

Канадските провинции и общини се подготвяха в продължение на няколко месеца, с цел да прекратят възбраната за приложимост на марихуана.

В Нюфаундленд отвориха първите кофишопове за продажба на канабис.

Няколко разбора предвиждат дефицит на марихуана за забавление през първата година на заверка, защото производството и лицензите към момента не дават отговор на търсенето.

Онтарио, най-населената провинция в Канада, ще стартира продажба от идната пролет, макар че жителите ще могат да си поръчват онлайн. В Британска Колумбия, една от провинциите с най-висока приложимост на канабис, през днешния ден ще отвори единствено един легален кофишоп за марихуана.

Притежанието на канабис за първи път се трансформира в закононарушение в Канада през 1923 година, само че за здравна приложимост марихуаната е легализирана от 2001 година

Уругвай е първата страна в света, която легализира марихуаната за забавление през 2013 година Няколко американски щата също отстраниха възбраната.

В Канада на обществени места се позволява владеене на марихуана до 30 грама, а в домашни условия е безкрайно или до 150 грама единствено в Квебек.

Тези, които продават марихуана на деца, могат да влязат в пандиза до 14 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР