Канада е първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за

...
Канада е първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за
Коментари Харесай

Канада е първият полуфиналист на Купа Дейвис, Хюит се оплака от програмата

Канада е първият полуфиналист в тазгодишното издание на шампионата за “Купа Дейвис " в испанската столица Мадрид. На четвъртфиналите " кленовите листа " се постановиха с 2:1 победи над Австралия, като бяха въодушевени от намиращия се на 150-о място в международната класация Васек Поспишил.

Поспишил победи със 7:6(7), 6:4 Джон Милман в първия мач на сингъл, а малко по-късно Денис Шаповалов можеше да затвори конфликта в интерес на северноамериканския тим, само че позволи поврат против Алекс де Минор и отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7.

Това наложи изиграването на съдбоносен мач на двойки, който Поспишил и Шаповалов завоюваха с 6:4, 6:4 против Джордан Томпсън и Джон Пиърс.
 Поражението накара капитана на Австралия Лейтън Хюит още веднъж да се оплаче от програмата на шампионата, към която съществени искания имаха и част от другите тимове. " Озитата ", които бяха без водача си Ник Кирьос, получил травма, трябваше да играят за трета поредна вечер, до момента в който противникът им Канада почиваше в двата дни преди четвъртфинала.

На полуфиналите Канада ще играе с спечелилия от двойката Сърбия - Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР