Канада е на път да се превърне в първата държава

...
Канада е на път да се превърне в първата държава
Коментари Харесай

Долната камара на канадския парламент легализира марихуаната

Канада е на път да се трансформира в първата страна от Г-7, която легализира канабиса . В понеделник депутатите в долната камара прокараха законопроект , който разрешава свободна приложимост на марихуана , осведоми Агенция Франс Прес.

205 против 82 депутати в Камарата на общините прокараха законодателството, което в този момент би трябвало да бъде гласувано в Сената . В горната камара прокарването на предлагането може да се забави, само че е дребна вероятността да бъде блокирано. След това е належащо формалното единодушие на генералния губернатор, с цел да се трансформира в закон, което най-вероятно ще стане до септември.

Cannabis use around the world as Canada is set to become the first G7 country to legalize the drughttps://t.co/vOtno1IG05 pic.twitter.com/Lfm6nObPoZ
— AFP news agency (@AFP) June 19, 2018

Легализирането на марихуаната е предизборно заричане на премиера на Канада Джъстин Трюдо от 2015 година Самият министър-председател призна, че е пушил трева с другари " пет или шест пъти " , в това число и до момента в който е бил народен представител.

Уругвай утвърди използването на марихуана за развлекателни цели преди пет години. През последните години същото направиха девет американски щата и столицата Вашингтон , само че Канада ще стане първата страна от Г-7, която ще направи тази стъпка.

Канада легализира здравната марихуана преди близо две десетилетия. Цялостната възбрана за приложимост на канабис , която би трябвало да отпадне от 1 юли, е наложена през 1923 година

Според законодателството канадците на възраст над 18 година ( 19 година в някои региони) ще могат да купуват по 1 грам марихуана за 10 канадски $ от частни или държавни профилирани магазини.

Притежанието на марихуана за персонална приложимост е лимитирано до 30 грама.

Пазарът се прави оценка на 5,7 милиарда канадски $ (4,5 милиарда щатски долара).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР