Канада предупреждава ЛГБТК пътуващите до САЩ да внимават с местните закони

...
Канада актуализира своите препоръки за международно пътуване във вторник, за
Коментари Харесай

Канада актуализира своите препоръки за международно пътуване във вторник, за да предупреди ЛГБТК+ пътуващите за законите и политиките в някои щати на САЩ.

Препоръките се отнасят за канадци, пътуващи към САЩ, които са 2SLGBTQI+ (двудуховни, лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, странни, питащи, интерсексуални и други).

Съветът може да засегне приблизително 1 милион ЛГБТК+ канадци.

драг шоута, ограничавайки грижи, потвърждаващи пола и блокирайки участието в спортни събития.

Американският съюз за граждански свободи е в момента проследява 495 законопроекта срещу ЛГБТК в САЩ.

Уеб страницата на канадското правителство за LGBT Travel отбелязва, че по целия свят пътниците могат да се сблъскат с бариери и рискове извън Канада.

„Чуждестранните закони и обичаи, свързани със сексуалната ориентация, полова идентичност, изразяването на пола и сексуалните характеристики (SOGIESC), могат да бъдат много различни от тези в Канада“, отбелязва уебсайтът.

Пътуване препоръките и съветите се издават само след задълбочен анализ на източниците на информация, включително консулските тенденции, наблюдавани от канадските дипломати, според Global Affairs Canada.

Канадският вицепремиер Кристия Фрийланд, бивш министър на външните работи, каза във вторник, че подкрепя актуализацията, съобщи CBC.

„Всяко канадско правителство, включително нашето правителство, се нуждае от да поставим в центъра на всичко, което правим, интересите и безопасността на всеки един канадец и на всяка отделна група канадци“, каза тя. „Това е, което правим сега. Това е, което винаги ще правим.“

Когато го попитаха за актуализираните препоръки на Канада за пътуване, говорител на Държавния департамент на САЩ каза: „Съединените щати се ангажират да насърчават толерантност, приобщаване, справедливост и достойнство, като същевременно помагаме за напредъка в равенството и човешките права на LGBTQI+ лицата. Всички ние трябва да продължим да вършим тази работа с нашите съмишленици не само в Съединените щати, не само в Канада, но и навсякъде свят."

В САЩ Кампанията за правата на човека издаде свои собствени съвети за пътуване за ЛГБТК+ пътници във Флорида през последните месеци. През юни организацията отиде крачка напред и обяви „извънредно положение“ за ЛГБТК+ американците. Наред с националното предупреждение, организацията издаде наръчник, за да помогне на ЛГБТК+ жителите и пътниците да останат в безопасност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР