Кан приветства с бурни и продължителни овации продължението на класиката

Кан приветства с бурни и продължителни овации продължението на класиката ...

Кан приветства с овации продължението на „Един мъж и една жена“.

Кан приветства с бурни и продължителни овации продължението на класиката на Клод Льолуш "Един мъж и една жена", в което отново играят Жан Луи Трентинян и Анук Еме, предаде АФП.
Gulliver/Getty Images
Във фестивалната зала в Кан публиката започна да тананика в един глас популярната музика от първия филм. А в края на прожекцията на продължението му - "Най-хубавите години в живота", творческият екип получи дълги аплодисменти.
Gulliver/Getty Images
"Благодаря, много благодаря на всички и най-вече на Жан-Луи и Анук. Благодарение на вас чудото се случи. Имахме голям късмет, че можахме да го превърнем във филм", довери силно развълнуван и с разтреперан глас режисьорът Клод Льолуш.-->

Преди прожекцията 81-годишният режисьор и 87-годишната Анук Еме преминаха по червения килим. На върха на стълбите на Фестивалния дворец ги очакваше силно отслабеният 88-годишен Трентинян. Към тях се присъединиха и актьорите, които играеха техните деца в класиката от 1966 г. - Антоан Сир и Суад Амиду. Тук бяха и актрисите Моника Белучи и Мариан Деникур.
Gulliver/Getty Images
Представена извън конкурсната програма, лентата "Най-хубавите дни в живота" разказва за срещата на старини на главните герои от "Един мъж и една жена". Класиката навремето получи "Златна палма" в Кан и два "Оскара" - за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър сценарий.

През 1986 г. Льолуш успя да сътвори първото продължение на успешната си продукция - "Един мъж и една жена: 20 години по-късно", в която отново бяха събрани главните действащи лица.
Gulliver/Getty Images
Според режисьора истинско чудо е, че той е успял за пореден път да заложи на Трентинян и Еме след цели 53 години. В "Най-добрите години в живота" Трентинян отново се превъплъщава в ролята на автомобилен пилот, но той вече е настанен в старчески дом. Спомените му се губят, но от време на време избиват най-хубавите му преживявания.

Източник: dariknews.bg