Къмпингите на Халкидики в Гърция регистрират само 20% чужденци, като

...
Къмпингите на Халкидики в Гърция регистрират само 20% чужденци, като
Коментари Харесай

Туристическа суша налегна гръцките къмпинги

Къмпингите на Халкидики в Гърция записват единствено 20% чужденци, като те са главно българи и румънци, които стоят приблизително по 3-4 дни. Заетостта е на половина по отношение на предишния сезон, оповестява etnos.gr, представен от " Монитор ".

" Тази година виждате единствено гръцки регистрационни номера на коли, до момента в който предходната година имаше най-вече коли с български, румънски, чешки и скопски регистрационни табели и няколко гръцки. Тази година загубихме чужденците ", споделят локални предприемачи.

„ Затворим ли годината със единствено 60% понижение на туристите, ще се радваме “, счита президентът на Общогръцката къмпинг асоциация Антонис Делидимитриу.

Плажовете в Гърция и през август са съвсем всякакви и отсъствието на туристите от прилежащите балкански страни дава опция на локалните да се насладят на лятото по брега на Бяло море, написа proininews.gr.

Остров Тасос е съвсем празен и по-голямата част от туристите не са нито румънци, нито българи, а гърци, което е невиждано от доста години, добавя уеб сайтът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР