Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички.

...
Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички.
Коментари Харесай

Пукнете къмпингари

Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички. Всички ще рече един остроумен вложител и 100 тъпи селяндура с по равнища до морето, които си фантазират, че ще станат туристически босове.  

Природата е бялото платно, върху което чака да бъде нарисуван шедьовър. А палатката не е шедьовър.

За да се допрян всички до морската простор, имаме потребност от размер. От обсег. А палатките са за двама-трима души. Максимум четири и куче. А един хотел може да предложи доста. Тук от доказателства няма потребност.

Палатките не сближават хората. Алиенират ги. Друго е в хотел със стени от гипс картон. Чуваш какво си приказват хората към теб. Как дишат даже ги чуваш. Ако имаш сговорчиви съседи, може даже общи тематики да си измислите и оп цяла нощ да си говорите. Това и с палатките става, само че палаткаджиите са дръпнати хора. Искат самотност и тишина.

Гледат да са надалеч един от различен. Да мълчат. И след това за какво самоубийствата и използването на опиати са с подобен растеж измежду младите.

Още по-важно е, че от палатка никой не печели.

Палатката не заплаща налог. Що палатката да бъде предпазена от страната? Ако не сте схванали, страната е мегамутра. Цакаш – пази те. Не цакаш – гориш.

Единствено с санкция можеш да издоиш палатката. Спете умерено, това към този момент е направено.

От палатката не печели селяндуринът на чиято наследствена дюна е опъната. Защото дюните са частни. Ако не знаете още дядовците на тези селяндури са си пасли камилите по тези места, само че това е друга тематика. От палатката не печели и кметството. То печели от бетон. Там елементарно се счита. Каквото би трябвало, цак-цак, на квадратен метър.

Палаткаджиите са шумни хора. Аз персонално съм виждал по какъв начин свирят и пускат музика след 10. Събират се към нелицензирани огньове, в които горят нелегално събрани дърва. Понякога пекат миди, които са с необоснован генезис. Най-нахалните от тях даже пеят и свирят, все едно са доста щастливи от това което вършат, което ги прави изключително омразни в очите на всички. (Ако сте не запомнили, кои сме всички – по горе).

Още напълно малко дива природа ни е останала, само че ние ще я опитомим. Разполагаме с нужните хора, нежните закони и нужните идиоти. Защото, когато бориш природата постоянно е наложително да го правиш с идиоти.

И най-после би трябвало да се знае! Палатката не пази природата. Тя няма документ публикуван от нито едно министерство. Палатката няма пречиствателна станция. Друго си е хотел на 20 етажа. Можеш да построиш и пречиствателна станция и трафопост. Хеликоптерна площадка на покрива също. Вие схващате ли за каква отбрана на природата приказваме? А палатка какво?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР