“Къмпинг Градина Еко ЕООД- наемател на един от имотите в

...
“Къмпинг Градина Еко ЕООД- наемател на един от имотите в
Коментари Харесай

Наемател трябва да разчисти 100 куб.м. боклук в култовия къмпинг Градина

“Къмпинг Градина Еко ” ЕООД- наемател на един от парцелите в паметното място, да възвърне положението на поземлените парцели, на които бяха изсипани 100 куб.м. земна маса, примесена със скални парчета и строителни боклуци. Това разпореди Община Созопол през вчерашния ден. В предписанието е посочено, че те би трябвало да се отстранен в период до 29 януари 2024 година Ако срокът не бъде спазен, ще бъде формирано административно - наказателно произвеждане и на компанията ще бъде наложена санкция според член 166, т.3 от Закон за опазване на околната среда в размер на от 2 000 до  20 000 лв.. 

Предписанието е направено след осъществена инспекция от специалисти на общината, след подаден сигнал от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас. Проверката откри, че в шест парцела в къмпинга са насипани изкопни земни маси, примесени със скални парчета и строителни боклуци, обясниха от кметството на Созопол. 

С изкопни маси е нормализиран път, като в продължението му е насипан и уплътнен и още един сектор. В различен сектор за осъществяване на водите под пътя са положени две гофрирани тръби.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда прецизираха, че  поземлените парцели попадат в предпазена зона по Закона за биологичното многообразие („ Натура 2000 “).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР