Кампанията „Здрави детски зъбки" ще се проведе за осми пореден

...
Кампанията „Здрави детски зъбки" ще се проведе за осми пореден
Коментари Харесай

Кампания за здрави детски зъбки във Варна


Кампанията „ Здрави детски зъбки " ще се организира за осми следващ път във Варна. На 29 април, от 11 часа, студенти по дентална медицина ще посрещнат всички искащи да се прегледат гратис на входа на морската градина.

Инициативата има информационно-профилактична устременост. Студентите ще прегледат децата и ще разяснят на тях и родителите им за значимостта за поддържането на оралното здраве. За най-малките участници уредниците са подготвили просветителни игри, както и запознанство с приятеля на всички деца- героят „ Супер Зъбчо ".

Организатори на акцията са Студентски съвет на Медицински университет - Варна, Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ), Катедрата по детска дентална медицина и управлението на Факултета по Дентална медицина към МУ-Варна.

Много хора не знаят, само че залагането на зародишите на краткотрайните зъби стартира още по време на бременността - през първия й триместър. Затова е доста значимо майката да се храни здравословно и да приема нужното количество от витамините D, C, A,E, както и минерали като калций, фосфор и флуор. Нейните орални привички и хранене по време на бременността дефинират значително построяването на зъбите на детето по-късно.

Детските зъби би трябвало да бъдат лекувани, без значение дали са краткотрайни или непрекъснати. Например, нелекуването на проблемите на млечните зъби, може да докара до проблеми с тези, които се намират под тях. Кариесът на краткотрайните зъби, заради по-слабата им минерализация и по-слабите пластове гланц и дентин, протича доста бързо и има относително необятно разпространяване. При промяната на краткотрайния зъб с непрекъснат, главните регенеративни функционалности на зъбната пулпа понижават и при опустошения на зъбната коронка, детето съвсем не изпитва болежка. Това крие опасности за зародиша на зъба.

Свързани публикации.. 5 метода проблематичните зъби и венци да подложат на риск здравето на цялото тяло 0 7 въздействия на цигарите в устната празнина 1 Не можем да упрекваме гените си за кариеса 0

Структурата на непрекъснатите, както и краткотрайните зъби продължава до 2-3 години след техния пробив. Веднага след пробива им те са доста уязвими

и в случай че не се съблюдава вярната орална хигиена, те доста елементарно се унищожават. Затова експертите организират осведомителни акции за родители, на които им коментират

техниките за миене на зъби и аксесоарите, които би трябвало да употребяват.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР