Кампанията за профилактика на онкологичните заболявания в Пазарджик продължава от

...
Кампанията за профилактика на онкологичните заболявания в Пазарджик продължава от
Коментари Харесай

Кампанията на Онкоцентъра продължава с прегледи при...

Кампанията за профилактика на онкологичните болести в Пазарджик продължава от през днешния ден с прегледи на доктор Благова, рентгенолог. Това заяви председателката на Сдружение за онкоболни и другари Мария Чергарова.

Всеки може да се запише за обзор на тел.: 0888/380-308 или на адрес: гр. Пазарджик, ул. „ Ал. Стамболийски ” 16, партерен етаж. Цената е непроменена - 10,00 лева

От другата седмица мобилната инсталация ще бъде позиционирана на всички места, където ни поканят да отидем.

Октомври е интернационален месец за битка с рака на гърдата, а знак на акцията е розовата панделка. Целта на акцията още веднъж е осъзнаването на битката против рака на гърдата не като обособена орис, а като задача на цялото общество.

По данни на Регионална здравна ревизия – гр. Пазарджик, предоставени от КОЦ гр. Пловдив, за записаните болести от злокачествени новообразувания за 2017 година са новооткрити 1063 нови случая. Регистрираните болести от злокачествени новообразувания за 2017 година в нашата област са общо 10259. Регистрираните болести от злокачествени новообразувания на деца от 0 до 17 навършени години са общо 87, в т. ч. новооткрити болести за 2017 година са на 3 девойки. Според формалната статистика ракът на гърдата измежду дамите е преди всичко – единствено за 2017 година са регистрирани 115 нови случая за региона. Сред първите места са и злокачествените новообразувания на кожата. Годишно единствено от рак на гърдата в страната ни пораждат над 3 100 нови случаи. В България ракът на гърдата визира над 200 000 души.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР