Кампанията за местните избори не беше "мръсна". Около това мнение

...
Кампанията за местните избори не беше "мръсна". Около това мнение
Коментари Харесай

Анализатори: Предизборната кампания - нито мръсна, нито професионална

Кампанията за локалните избори не беше "мръсна ". Около това мнение се сплотиха социологът Кольо Колев и политолозите Евгений Дайнов и Стойчо Стойчев в студиото на bTV.

По думи на Дайнов акцията не е била подла като тази за евроизборите. Имало обаче грозна медийна офанзива против един от претендентите.

Никога сходен вид отрицателни акции не са довели до нещо положително, безапелационен бе и Стойчо Стойчев. Според него "скандалното държание " било тактика на дребните играчи. Те по този начин обаче счита Кольо Колев, който е на мнение, че няма нищо неприятно в по-острата акция.

По негови думи акцията не е била мръсна, само че е била беззъба и непрофесионална.

По-острата акция е "полезна, когато се вадят публичните кирливи ризи, а не се влиза в хорските кревати ", съобщи социологът. Според него слабата акция води до пазаруване на гласове и слаба изборна интензивност.

Дайнов уточни, че изборът на кмет продължава да е извънредно значим за българите, най-много в дребните обитаеми места. Според него е значимо, че в дребните обитаеми места се появяват тематики като опазването на природата.

Преди 10 години хората желаеха да им върнат заводите, а в този момент се интересуват от положението на околната среда, заключи той. Дайнов изрази убеденост, че отрицателни феномени като продаването на гласове ще отмрат поради появяването на нови хора в политиката и при съществуването на правов ред.

От своя страна Колев се съгласи, че фактически се появяват нови хора с нови полезности в политиката, само че в същото време не липсват остарели и забравени от системата, които са подготвени да продадат гласа си. По негови думи търговията с гласове би трябвало да се санкционира строго, с цел да се изкорени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР