Кампанията за изкореняване на фашизма в Европа е мрачно напомняне

...
Кампанията за изкореняване на фашизма в Европа е мрачно напомняне
Коментари Харесай

Тъмп: ВСВ е мрачно напомняне за цената на свободата

Кампанията за премахване на фашизма в Европа е тъмно увещание за цената на свободата , разяснява президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, 75-годишнината от края на Втората международна война.

" Кампанията за премахване на фашизма в европейския боен спектакъл е тъмно увещание за цената на свободата. Повече от 30 милиона животи бяха изгубени и десетки милиони бяха разрушени по време на войната. Повечето от жертвите в Европа бяха цивилни , в това число 6 милиона евреи и милиони други от Полша и някогашния Съюз на съветските социалистически републики . Съединените щати също претърпяха невероятни загуби ", се споделя в известие на Тръмп, оповестено от Белия дом.
 Щайнмайер: Победата над нацизма преди 75 година е
Щайнмайер: Победата над нацизма преди 75 година е " ден на благодарност " за германците

Думите на Щайнмайер припомнят на речта на Рихард декор Вайцзекер от 1985 година

" Преди 75 години последните останки от нацисткия режим абсолютно се предадоха на силите на съдружниците , което бележи края на Втората международна война в Европа. Днес ние възпяваме силите на свободата , които победиха тиранията и излязоха спечелили в тази колосална битка. "

" Присъединявам се към всички американци в чест на нашите смели воини за доблестната им работа и саможертвата през Втората международна война По-малко от 400 хиляди от 16 милиона американци, които служиха във въоръжените ни сили по време на Втората международна война, остават с нас и през днешния ден ".

" Тяхното потомство, велико потомство, в никакъв случай няма да бъдат забравено . Ние сме постоянно признателни за техният безмерен принос за триумфа и просперитета на нашата страна ", изясни Тръмп.

" Днес, когато мислим за 75-годишнината от успеха във Втората международна война в Европа, на нас ни се припомня, че няма нищо по-важно от решителността на американския дух . През последните няколко месеца страната ни беше изправена пред съществено тестване по време на пандемията с ковид. Но тъкмо както и доста пъти преди този момент Америка ще печели, а ние ще излезем от това като по-силна и обединена страна ".
 Маас: Германия е виновна за ВСВ и Холокоста
Маас: Германия е виновна за ВСВ и Холокоста

Германия знае своето минало и изразява ясна позиция против " безсрамния метод " за пренаписване на история
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР