Кампанията за дрон безопасност стартира по време на второто издание

...
Кампанията за дрон безопасност стартира по време на второто издание
Коментари Харесай

Кампания за дрон безопасност: дроновете новите участници във въздушното движение

Кампанията за дрон сигурност започва по време на второто издание на Интер дрон експо в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

 Антон Пулийски

Антон Пулийски съобщи пред БГНЕС, че през днешния ден започва акция за дрон сигурност. Той посочи, че концепцията е била да създадат акция, в която да бъдат показани всички положителни практики по сигурност и те да бъдат споделени с българската общност. По този метод ще допринесат както за дрон общността, по този начин и за капиталовият климат, тъй като колкото по-безопасна е тази технология и колкото по-безопасно се ползва, толкоз повече благоприятни условия могат да се и разкрият. “Тази акция не е планувано да стопира. Тя беше родена точно от нуждата. Колкото повече дроновете се усилват, толкоз по-лесни стават и за приложимост, само че толкоз повече основават лъжливо усещане, че са безвредни. Те с изключение на играчки за развлечение са и новите участници във въздушното пространство ”, изясни Пулийски и добави, че това е безвъзмездна акция, в която всеки може да се включи.

Интер дрон експо се организира за втора поредна година като предходната година беше първото издание, напомни пред БГНЕС неговият уредник Ива Герасимова.

„ Изложението е извънредно с това, че в тази част на Европа такава тема не е наранена. Тази година сме вложили и нова идея с нови съставни елементи и считаме, че развиването на този толкоз перспективен бранш в идващите години ще бъде още по-голямо “, сподели тя.

Изложението притегля както тесните експерти, по този начин и по-широка аудитория. Герасимова заяви, че в неделя ще има демонстрации с дронове на Летище Лесново.

 Десислава Николова

Пред БГНЕС Десислава Николова изясни, че са подбрали извънредно забавни експонати. „ Един от най-големите акценти е жирокоптер. Интересното при тях е, че те са нещо сред аероплан и хеликоптер, развиват доста висока скорост на не толкоз огромна височина, енергийно ефикасни са и това ги прави извънредно комфортни както за забавление, по този начин и приложение в огромна част от разнообразни промишлености ”, сподели тя. Николова добави, че има и доста разработки на дронове, които посетителите могат да видят. Тя уточни, че са провели и конгрес на тематика безпилотна авиация и в него съществено е била застъпена тематиката за дрон технологиите.

Интер дрон експо сплотява съставни елементи от въздушна подвижност, електромобилност, умни градове, цифровизация и киберсигурност, безпилотни системи, потреблението на геопространствени осведомителни системи и други технологии в показаните браншове. Форматът има за цел да показа най-новите артикули и технологии, както и да покаже напредъка, трендовете и устойчивостта в бранша.

Тазгодишното издание прибавя и AIR MOBILITY. Това е мястото, което свързва експерти в промишлеността, като демонстрира бъдещето на въздушното пространство, регулирането и оформянето на въздушната подвижност и осведоми за най-новите достижения в региона.

Във компанията е прибавен и SMART CITIES с акцент върху електромобилност и цифровизация – приложение на геоинформационните технологии, мобилни приложения за картографиране, ръководство на обекти посредством снимане и анализиране на въздушни изображения, осведомително моделиране на здания (BIM), саниране и наблюдаване на обекти, 3D мапинг, ръководство на градска подвижност и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР