Кампанията срещу расизма в италианския футбол, използваща картини на маймуни

...
Кампанията срещу расизма в италианския футбол, използваща картини на маймуни
Коментари Харесай

След натиск от клубовете Серия А се извини за спорната кампания срещу расизма

Кампанията против расизма в италианския футбол, употребяваща картини на маймуни е несъответствуваща. Това признаха оот управлението на Серия А с послание във вторник вечер. Часове, откакто беше показана акцията " Не на расизма " с три картини на шимпанзета, се стигна до остри реакции от клубовете, неправителствени организации и феноове.

" Осъзнавам, че тези картини не са подобаващи, за което цялата лига сервира най-искрените си извинения ", сподели изпълнителният шеф Луиджи Де Сиерво.

Авторът на картините Симоне Фугацото отбрани своите творди с претекста " всички сме маймуни ".

Много съществени рецензии имаше от " Милан " и " Рома ". " Росонерите " оповестиха, че не утвърждават потреблението на маймуни в акция, която промотира битка с расизма.

" Разбираме, че лигата желае да се бори с расизма и това е похвално, само че не имаме вяра, че тъкмо това е методът ", обясниха от " Рома ".

Организацията FARE, която се бори против расизма в Европа, че акцията на италианския футбол " наподобява на неприятна смешка ". " Оставаме безмълвни от това, което видяхме в Италия ". Подобна е реакцията и на английската организация Kick it Out: " Използването на маймуни е изцяло неуместно следователно ".

" Действията на Серия А в желанието да се преборим с расизма не могат да бъдат подлагани под подозрение. Ние ще продължим да бъдем доста дейни и до края на февруари ще бъдем подготвени с нов план, който няма нищо общо с тези картини ", добави Де Сиерво.

В последните месеци в Италия имаше няколко случая на расизъм. Младежки национал на Англия се оплака от обиди в мач сред " Сампдория " и " Рома ". Същото се случи и на Марио Балотели в среща на неговия " Бреша " с " Верона ". Последният случай беше в дербито сред " Рома " и " Милан " стопираха достъпа на вестник " Кориере дело спорт " поради расистки скандал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР