Кампанията с цените на бензина припокрива всички признаци на една

...
Кампанията с цените на бензина припокрива всички признаци на една
Коментари Харесай

Депутат от "Продължаваме промяната": Кампанията с цените на бензина беше дезинформационна


Кампанията с цените на бензина припокрива всички признаци на една дезинформационна акция. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Александра Милчева.

„ Следя с интерес метода, по който нашата градивна съпротива разяснява проблема с цените на бензина и неговото разпространение в обществените мрежи, и съм мощно обезпокоена от това по какъв начин се борави с тези дефиниции, за които към този момент приказвах.

Тази акция, която видяхме тогава, припокрива всички признаци на една дезинформационна акция, тя беше широкомащабна, доближи до 1 милион българи, беше координирана. Това нещо може да се наблюдава много свободно към този момент в обществените мрежи. Също по този начин споделяше едно спекулативно наличие “, изясни депутатът.

Относно обстоятелството, че Анонимните са оповестили война на Руската федерация, Александра Милчева сподели, че виждаме кибервойна, на процедура за първи път в най-чистия й вид.

" Виждаме две страни и по какъв начин те нападат една друга. По-специфичното в този тип спор е, че той доста постоянно излиза отвън границите на въпросните страни и е много интернационален ".

Кибератака е офанзивно деяние, акт, който цели да компрометира дадена осведомителна система, инфраструктура, компютърна мрежа или персоналните ни устройства – много необятна формулировка, добави Милчева.

По думите й колкото повече използваме цифрови устройства, толкоз повече фронтовата линия се уголемява и опциите за офанзиви се множат.

От позиция на националната сигурност, всяка страна има сериозни обекти, които би следвало да се пазят най-добре с най-високо равнище на отбрана, тъй като те биха могли да повлияят на необятен кръг от хора, сподели още депутатът.

От позиция на елементарните хакерски групировки, които работят с стопански цели, самостоятелният човек и жител е по-застрашен, съобщи Александра Милчева.

По думите й, в терминологията - политическата и правната – ясно са разграничени двете понятия – дезинформация и дезинформационна акция – което е преднамерено подвеждащо, и понятието мизинформация – това приказва за тези хора, които са подведени в границите на една акция и споделят едно наличие, тъй като откровено имат вяра в него.

Въпросът е да се прояви огромна отговорност към въздействието, което такива акции имат върху обществото като цяло, съобщи депутатът.

„ В своята основа дезинформационните акции целят фрагментиране на обществата, разкъсване на публичните връзки и капсулиране на избрани групи, и последващото им радикализиране, а извънредно значимо е за всички виновни лица в страната да схванат, че няма по какъв начин да защитим националния интерес, в случай че позволим външни въздействия да разделят нашето общество “, означи Александра Милчева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР