Кампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци

...
Кампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци
Коментари Харесай

Каузата #steniskanabala обедини абитуриентите в цялата страна

Кампанията с дарителските тениски в изгода образованието на зрелостници сираци от Випуск 2018 се разраства и петият сезон е на път да записва най-масовото присъединяване до момента. Тази година на страната на идеята #steniskanabala застанаха артисти от хитовите уеб сериали – Мино Караджов и Михаела Велкова от " Не по този начин, брат! ", Михаела Павлова и Илиян Илиев от " Следвай ме ", които постоянно разгласяват видеа и въодушевяват своите почитатели в обществените мрежи да оказват помощ, дарят и вземат тениска. Застъпници на акцията от предишни години – Рут Колева, VenZy, Митко Павлов, Крис Захариев – отново приканват посредством постове в Интернет присъединение към благородната идея, осигуряваща стипендии за зрелостници без родители, с цел да продължат образованието си във ВУЗ след довеждане докрай на 12-и клас.

До момента #steniskanabala2018 сплоти дарителския капацитет на 2382-ма зрелостници от 47 учебни заведения в цялата страна . Най-масово се включват тези в Пловдив, Петрич, Бургас, Враца, Горна Оряховица. По брой участници класацията, предстоящо, се води от София, поради обстоятелството, че в столицата е максимален и броят на образователните заведения със завършващ 12-и клас. През последните дни доста гимназии изпратиха своите дванадесетокласници и зрелостниците към този момент изпращат фотоси с тениски на акцията. Предстоят баловете и поръчките за тениски на уеб страницата нарастват.
 съветската гимназия Бургас NOVA
Интересно е, че в акцията 2018 се включват освен зрелостници. Постъпления по нарочната банкова сметка, в която набраната все още сума възлиза на общо 49 843 лв., както и поръчки за тениски реализират в това число възпитаници от първи клас, които съпровождат дванадесетокласници на тържеството за довеждане докрай на учебно заведение, чиновници в офиси, които отиват с тениските на тиймбилдинг, голям брой единични донори, които просто харесват идеята, както и цели класове, които считат да се облекат по този метод на 24 май или 15 юни.
 зрелостници от 134 учебно заведение в София NOVA-->
Доставката до дарилите се реализира благотворително от страна на DHL като формален логистичен сътрудник, а разпределението на стипендии измежду зрелостниците сираци, които са признати във ВУЗ през 2018 ще се реализира от
Столичен комитет на Български Червен Кръст. Регламентът за кандидатстване също се намира на сайта
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР