Кампанията осигури първите медицински апарати за 2020 година – респиратори

...
Кампанията осигури първите медицински апарати за 2020 година – респиратори
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ подпомогна 46 деца от началото на настоящото издание на благотворителната инициатива

Кампанията обезпечи първите медицински апарати за 2020 година – респиратори за три болнични заведения.

Първите 46 деца с тежки хронични болести получиха подкрепяне в границите на актуалното 17-о издание на благотворителната акция под патронажа на президента „ Българската Коледа “.

Удовлетворените молби на нуждаещите се деца са на обща стойност 205 724 лв. . Средствата получиха деца, нуждаещи се от медикаментозна терапия със скъпоструващи медикаменти.

Благотворителната самодейност обезпечи и първото за тази година здравно съоръжение - респиратор бе дарен на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, до края на месеца по един респираторен уред ще получат и УМБАЛ „ Св. Анна “ и СБАЛАГ „ Майчин дом “ в София.

Даренията, получени в границите на акцията, се разпределят от Експертен съвет и Комисия, съгласно потребностите на болните деца и настоящите потребности, подбудени от ситуацията в страната. Набираните средства от „ Българската Коледа “ се подаряват за диагностика, лекуване и рехабилитация на деца с тежки и хронични болести, както и за здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна.

Кампанията на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за самодейността, както и молби за подкрепяне. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуване или рехабилитация, може да подаде молба за подкрепяне.

На уеб страницата на „ Българската Коледа “ е оповестен редът за кандидатстване и документите, които родителите би трябвало да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и за методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на уеб страницата www.bgkoleda.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР