Кампанията Ние броим врабчетата ще се състои за четвърти път

...
Кампанията Ние броим врабчетата ще се състои за четвърти път
Коментари Харесай

Кампанията Ние броим врабчетата“ ще се състои за четвърти път на 16 май

Кампанията " Ние броим врабчетата " ще се състои за четвърти път на 16 май . Преброяването ще се прави от доброволци. Всеки, който желае може да се включи като се записва на vrabcheta.bg.

От Българско сдружение за отбрана на птиците разясняват, че с изключение на регистрация, доброволците би трябвало да отделят 10 минути във времевия период от 9:00 до 12:00 ч. на 16 май (събота), с цел да преброят врабчетата на определено от тях място и най-после да въведете данните на vrabcheta.bg.

От сдружението прибавят, че е доста значим миг от преброяването на врабчетата е въвеждането и на нулеви резултати, т.е . в случай че на определената локация за интервала на преброяване от 10 минути не бъдат следени врабчета на vrabcheta.bg да бъде въведена цифрата " 0 " за съответния тип врабчета, прибавят те.

Тази година с оглед спазването на ограниченията за ограничение разпространяването на болестта от Covid-19 , Българско дружество за защита на птиците провокира актуалните и бъдещи врабчебройци да се включат в акцията, като броят врабчета на път до магазина или от вкъщи си.

Ще може да играете и да учите с птиците, да разберете къде врабчето го стяга обувчицата, кой и какъв е домът на другите типове врабчета , ще намерите рецепта за вкусни меденки с джинджифил и още доста любопитна информация за " градските разбойници ", прибавят от Българско сдружение за отбрана на птиците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР