Кампанията Не плащай е основна за Изправи се, България. Това

...
Кампанията Не плащай е основна за Изправи се, България. Това
Коментари Харесай

Мая Манолова: Отношенията с „Газпром“ трябва да бъдат нормализирани

Кампанията „ Не плащай " е съществена за „ Изправи се, България ". Това е форма на напън, на митинг, посредством която желаеме да наложим волята на народа на спекулантите, на монополистите и на некадърните и корумпирани политици. Това сподели Мая Манолова от „ Изправи се, България " в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Един от главните виновници за положението на „ Топлофикация-София " е на столичния кмет и Столичния общински съвет, счита тя. 480 милиона са отговорностите на сдружението към „ Булгаргаз " и 1 милиард - към БЕХ.

Отношенията с „ Газпром " би трябвало да бъдат нормализирани, счита тя, и да се подсигурява, че няма да бъдат търсени неустойки от България поради настоящия контракт. „ Газпром " се готви за арбитраж и това се вижда от фактура, издадена от „ Газпром " на „ Булгаргаз " от края на месец юни. 1,5 милиарда неустойки по контракта ще бъде тежка вреда и задължение, които българите би трябвало да платят през идната година ", предизвести Манолова.

Само за юли, август и септември вредата за българския бюджет от прекратения контракт с „ Газпром " и пазаруването на съветски газ посредством медиатори е в размер на 580 милиона лв., уточни тя. „ Политическа партия предадоха ползите и очакванията на хората от площадите. Те възпроизведоха модела на Борисов и схемите на Борисов и върнаха медиаторите в газа. В резултат на тяхното ръководство имаме свръхпечалби на избрани компании и фрапантно обедняване на българския народ. Тяхното завещание е 60% по-скъпо парно и вода, пет пъти по-скъп газ и метан, 1 лев спекулативно върху бензина ", изброи Манолова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР