Кампанията на Украйна за отвоюване на първия голям град, овладян

...
Кампанията на Украйна за отвоюване на първия голям град, овладян
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива в Херсон набира сили

Кампанията на Украйна за отвоюване на първия огромен град, овладян от съветските сили, набира сили, споделят за Би Би Си западни военни източници. Това става след затварянето на жизненоважен мост край Херсон, потърпевш от три украински удара в последните две седмици (включително с американска реактивна система за залпов огън HIMARS) и офанзиви против други мостове над Днепър в региона.

За хиляди съветски военни има риск да бъдат откъснати от останалите елементи на Херсонска област. Киев даде обещание да отвоюва града до септември.

Според военните източници на Би Би Си Херсон е най-близкото, което Русия има политически, до " перла в короната на окупацията ". Затова загубата " съществено би подкопала опитите на Русия да показа окупацията като триумф ". За тях офанзивата е част от акция за уединяване на съветските сили с последна цел отвоюване на Херсон.

Секретарят на националния съвет за сигурност на Украйна Олексий Данилов съобщи през вчерашния ден, че Москва придвижва оптимален брой сили в посока към Херсон.
ТЕМА преди 56 минути 1220 преди 17 часа 1460 преди 19 часа 1357
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР