Кампанията на „Стандарт – „Моят град – тръгна от града

...
Кампанията на „Стандарт – „Моят град – тръгна от града
Коментари Харесай

Математици носят златни медали на Банско

Кампанията на „ Стандарт " – „ Моят град " – потегли от града на Паисий и Вапцаров. Три деца от 5 клас са огромната горделивост на Банско. Дора Хаджирускова, Йордан Ницин и Вяра Донева са математическият тим, спечелил 3-о място на интернационалното съревнование „ Математика без граници през юни ". Те получиха премията на акцията „ Моят град – 10 аргументи да остана в Банско ". Отличието бе връчено от кмета на града Георги Икономов.

С церемонията по отличаване на младите гении на Банско и откриването на фотоизложба „ 10 аргументи да остана в моя град Банско " потегли най-новата акция на „ Стандарт " за разпространение на градовете у нас. Десетки поданици на града се събраха пред читалище „ Никола Вапцаров ", с цел да прегледат и изложбата и да приветстват наградените. 16-годишната състезателка по таекуондо Катрин Гемкова бе наградена от зам.-министъра на младежта и спорта доцент доктор Стоян Андонов. Директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов отличи ръководителя на Планинска избавителна служба-Банско Румен Баряков.

Наградата в категория стопанска система бе връчена от кмета Георги Икономов на завода за телефонна инсталация в Банско. Губернаторът на област Благоевград Бисер Михайлов отличи новаторския офис „ Коуъркинг-Банско ", който предлага споделено работно място и офис отвън офиса. Председателят на общинския съвет в града Петър Баряков връчи премията на Десислава Баханова – началник на танцова групировка „ Пиринско въодушевление ", която тази година празнува десетия си празник.

„ Ако преди 25 години се искаше храброст да заминеш, през днешния ден се изисква храброст да останеш и да работиш за България ", сподели гл. редактор на стандарт Славка Бозукова. „ Затова рождения ден на вестника на 10 август взехме решение да стартираме да демонстрираме аргументите, заради които си коства да останем и работим за България. Решихме да потърсим и покажем тези аргументи на място в градовете ", изясни госпожа Бозукова. „ Защото улисани в битовизми и политически чудесии не си даваме сметка за чудесата, които всеки ден се случват към нас – от обновените улици и къщи до съхранените вековни обичаи. Във всеки град, който „ Стандарт " ще посети, ще подарим галерия от 10 фотопана, които илюстрират минимум 10 аргументи, каращи хората да се гордеят с родното си място ", описа акцията Славка Бозукова.

„ Инициативата на „ Стандарт " е прелестна. Приех с наслада да вземам участие в нея, сподели кметът на Банско Георги Икономови и добави: „ Дано повече медии вземат образец от в. „ Стандарт ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР