Кампанията на футболиста на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд за осигуряване

...
Кампанията на футболиста на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд за осигуряване
Коментари Харесай

Кампанията на Маркъс Рашфорд за безплатен обяд на 1 млн. деца в Англия успя

Кампанията на футболиста на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд за обезпечаване на храна за повече от 1 милион деца в Англия приключи с триумф, предодоха медиите на Острова.

Правителството на Англия ревизира решението си да спре безплатните ваучери за храна на възпитаници в потребност и ще обезпечи нужните 120 милиона лири, с цел да продължи програмата и през летните месеци, когато учебните заведения са затворени.

22-годишният Рашфорд написа отворено писмо до депутатите, в което ги помоли да не стопират програмата и самичък описа, че е разчитал на нея, до момента в който е бил възпитаник, защото фамилията му мъчно е свързвало двата края. След решението за удължение на програмата близо 1,3 милиона деца ще продължат да вземат ваучери на стойност 15 лири седмично, с които те и техните родители да пазарят в супермаркети.

От " Даунинг стрийт " 10 обявиха, че министър председателят Борис Джонсън благодари на Рашфорд за дейното му включване в дебата и си сложиха за цел програмата да завърши през септември, когато учениците ще могат да получават топъл обяд напряко в учебните заведения си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР