Кампанията на БДЖ „Чети във влака“ набира все повече популярност.

...
Кампанията на БДЖ „Чети във влака“ набира все повече популярност.
Коментари Харесай

Кампанията „Чети във влака” с много нови издания

Кампанията на БДЖ „ Чети във влака “ набира от ден на ден известност. Много нови създатели, издателства и асоциации се включиха към самодейността, като предоставиха своите творби за виртуалната библиотека на националния железопътен транспортьор. За улеснение на читателите платформата е напълно възобновена, като към разделения на четири съществени категории разнороден избор на книги, към този момент е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от състезанието „ Разходка с влак”.

Най-новият сътрудник на самодейността „ Чети във влака” е фондация „ Човешката библиотека”, които предоставиха 35 нови заглавия за нашите читатели. “Човешката библиотека е отворена общественост на читатели, които сортират, разпространяват и издават книги за буйни мозъци и мъдри сърца. Една от отличителните ѝ черти е потреблението на рециклирана хартия в хартиените издания – и на рециклирани електрони в електронните”, както шеговито показват в своето изложение.

Към акцията необикновен принос имат и фондация „ Буквите” с предоставените от тях многочислени издания, издателство " Библиотека България ", Audiobookbg.com с предоставените от тях аудио книги и многото обособени създатели, които демонстрираха интерес към самодейността „ Чети във влака”.

БДЖ взаимно с български издателства започва акцията в края на месец юли 2019 година, която цели да подтиква четенето на книги от български създатели по време на пътешестване. Клиентите на БДЖ, които имат смарт устройства, могат да сканират публикуваните във влаковете стикери с QR код, който ще им даде достъп до виртуалната библиотека на „ Чети във влака “.

Кампанията продължава да се радва на огромен интерес, като за последния месец са регистрирани близо 4 500 визити на платформата. Наличните книги от началото на акцията не престават да бъдат желани от регулярен брой гости, а към този момент се следи възходящ интерес и към новодобавените издания. Изключително известни за читателите са оповестените пътеписи в категорията „ Разходка с влак”.

Виртуалната библиотека на „ Чети във влака “ е отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки създател и издателство могат да се включат в самодейността като се свържат с БДЖ на формалната е-поща: [email protected].
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР