Кампанията “Капачки за бъдеще ще се проведе за трети път,

...
Кампанията “Капачки за бъдеще ще се проведе за трети път,
Коментари Харесай

Кампания събира капачки, за да помогне на недоносени бебета

Кампанията “Капачки за бъдеще ” ще се организира за трети път, а задачата и е всеобщо събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Датата на събирането е 29 септември.

След като се съберат, капачките се транспортират до фабрика за преработване на пластмаса, където се сортират, смилат се на доста дребни късчета, след което още веднъж могат да се употребяват за производството на пластмасови произведения. Срещу предадените капачки организторите получават пари - 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които по-късно подаряват на дребни общински лечебни заведения.

Само за първите шест месеца от старта на акцията “Капачки за бъдеще ” съумяха да съберат и рециклират 33 тона пластмасови капачки (и не само), което като размер се равнява на към 11 камиона цялостни до горе с пластмасови боклуци.

С парите от първата акция уредниците подаряват кувьоз на болничното заведение в Червен бряг.Съвсем скоро би трябвало да бъде доставен и втори - за болничното заведение в град Чирпан.

Ако желаете да се включите

Всуки искащ може да донесе събраните пластмасовите 29.09 пред Националния стадион сред 9:00 и 16:00 ч.

Повече иннформация ще откриете на страницата на събитието във Facebook.

Събитието ще се организира по едно и също време и в Пловдив на същия ден в същите часове.

В допълнение към събитията 100 пункта в 50 български града също ще одобряват капачки. Мижте цялостния лист на пунктовете тук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР