Кампанията „Изплети топлина” на фондация “Има начин” търси сръчни доброволци

...
Кампанията „Изплети топлина” на фондация “Има начин” търси сръчни доброволци
Коментари Харесай

Доброволци в Стара Загора ще плетат дрехи за хора без дом

Кампанията „ Изплети топлина” на фондация “Има начин” търси сръчни доброволци в Стара Загора. С обезпечена от фондацията прежда, дарена от производители и жители, те ще плетат шапки, шалове и ръкавици за хора без дом, които се нуждаят от топлота през зимата. За акцията могат да се дарят и аксесоари, изплетени със лични материали. Неумеещите да плетат могат да се включат в акцията “Дари кълбо” , с цел да се обезпечи прежда и за идната зима.
В акцията към този момент са се присъединили възпитаници, учители и родители от Гимназия с преподаване на непознати езици “Ромен Ролан”, заяви за Actualno.com Мария Найкова-Вълчева, координатор за Стара Загора. Идеята е да се помогне на хора в потребност с обособяване на малко персонално време, с огромно предпочитание и с положително сърце. Вече 7 години простотата на концепцията на “Има начин” потвърждава своята успеваемост с акциите на фондацията “Дари кълбо” и “Изплети топлина”.
Желаещите да оказват помощ могат да вземат прежда от офиса на общинска дирекция “Социално подпомагане” на ул. “Стефан Караджа” 8, чийто шеф Павлина Делчева за следващ път е доброволец в “изплитането” на топлота. До 30 ноември ще се събират плетивата, които ще се изпратят на фондацията, която ще ги разпределя за бездомни в разнообразни точки на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР