Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ започва за 5-та поредна

...
Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ започва за 5-та поредна
Коментари Харесай

Стартира кампанията Имаш силата-бъди приятел

Кампанията „ Имаш силата – бъди другар “ стартира за 5-та поредна година в България. Тя е проведена от известния детски канал Cartoon Network и се радва на огромен триумф както у нас, по този начин и в редица други европейски страни - Германия, Полша, Унгария, Румъния и Русия. И тази година е съпроводена от изобретателно съревнование сред класове.

В него децата имат за цел да се съберат и дружно да създадат колаж на другарството, формиран от рисунките на най-хубавите другари на всички. Ключова част от акцията е обичаният влогър - Стан (@inStanT). Той ще споделя за уроците, които е научил за другарството и ще дава отговор на въпроси по тематиката на Instagram страницата си. Проблемът с издевателството е нещо, с което той самият се е сблъсквал в тийнейджърските си години.

Затова употребява опцията да показа за преживяванията си, да въодушеви децата да бъдат положителни едни с други и да се борят против насилниците. Като значим детайл от акцията е основан и специфичен уебсайт: budipriatel.cartoonnetwork.bg. В него децата ще намерят информация по тематиката, обвързвана с другарството и издевателството. Там могат да гледат видеа, да употребяват особено основани проби, посредством които да схванат повече за връзките си с близките, както и да прочетат препоръките на специалистите. Родителите също могат да почерпят потребна информация за попречване и справяне с тези проблеми.

По данни на Министерство на образованието и науката, над 8 000 случая на тормоз и принуждение са били регистрирани в учебните заведения общо за 2016-та и 2017-та година. От тях 4 500 са свързани с физическа и вербална експанзия в учебните заведения, което прави приблизително по 30 случая на ден. През 2017-та година над 80% от българските учебни заведения са подавали най-малко един сигнал за принуждение над дете. Кампанията е ориентирана към подкрепяне за превъзмогването на тези проблеми. Тя е съпроводена от съревнование, целящо да сплоти децата и да ги научи да работят дружно за решение на компликациите. Конкурсът е позициониран при сътрудниците от Cineboom.eu и е отворен за присъединяване на класове с деца от 5 до 15-годишна възраст.

Техните учители би трябвало да изпратят фотосите на готовите „ колажи на другарството “ на имейл: [email protected]. Надпреварата стартира на 11 ноември, а плановете могат да бъдат изпращани до 8 декември. Ще бъдат отличени три класа, надлежно на първо, второ и трето място. Победителите ще бъдат определени на 10 декември от особено жури, като ще бъдат оповестени до 5 дни по-късно. Класът, отличен с първото място, ще получи специфична награда- фото принтер.

А за всяко дете от трите класа са планувани самостоятелни награди - дарове с обичани анимационни герои. По време на акцията ще се организира и анкетата „ Какво за мен е същинското другарство? “. В нея искащите учители и учениците ще могат да споделят разбиранията си за най-хубавото другарство. Целта е да се разкрият общите разбирания по тематиката и да се откроят вдъхновяващи послания. Партньори на самодейността тази година са Национална мрежа за децата, CINEBOOM, Център за безвреден интернет, Издателство "Рибка " и влогърът inStanT.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР