Кампания за събиране на дрехи, медикаменти и санитарни материали в

...
Кампания за събиране на дрехи, медикаменти и санитарни материали в
Коментари Харесай

Хора от Раковски изпратиха дрехи и медикаменти в Украйна

Кампания за събиране на облекла, лекарства и санитарни материали в поддръжка на потърпевшото население в Украйна проведоха хора от Раковски. За броени часове десетки поданици на града откликнаха и изпълниха един автомобил с неща от първа нужда.

Те са по отношение на Център за бесарабските българи в България, откъдето са разбрали, че се търсят незабавно облекла за мъже - от долни дрехи, през панталони, фланелки, пуловери, до шапки, шалове и ръкавици. Освен облекла са нужни превързочни материали, самостоятелни аптечки, обикновени лекарства.

Всичко е събрано бързо, а акредитиран за това представител ще транспорти събраното в Украйна.

„ През годините сме провеждали десетки благотворителни начинания. Хората от община Раковски са се потвърдили като надълбоко съпричастни, работливи и постоянно подготвени да оказват помощ. Никога не сме вярвали, че ще организираме самодейност за подкрепяне на хора бягащи от война в Европа. Уважение и голяма признателност към всички донори, които, имам вяра, ще донесат вяра на хилядите бягащи, изоставили домовете си, разграничени от околните си хора! Скъпи съграждани, дано дружно се помолим за мир и мъдрост, с цел да може това безумство да премине допустимо най-бързо и с минимум последици”, прикани в обществената мрежа Веселин Делипетров, секретар на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР