Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци ще се

...
Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци ще се
Коментари Харесай

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Стара Загора

Кампания за разделно събиране на рискови битови боклуци ще се организира на 27 и 28 май в Стара Загора. Мобилните пунктове ще работят от 10 до 16 часа на паркинга на парк „ Зеления чеп “ на 27-и и на паркинга на парк „ Артилерийски “ откъм ул. „ Одринска епопея “ на 28 май.
Старозагорци могат да предават в пунктовете медикаменти с изминал период на валидност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи веществото, лакове, бои и разтворители. Могат безвредно да се освободят като предат в двудневната акция и останки от строителна химия - лепила, пяна, силикон, домашен и други химически препарати, употребявани в семейството, битова химия, фотографски материали, киселини, основи, мастила, както и празни опаковки, които са обозначени със знаците за заплаха. Могат да се предават и препарати за растителна отбрана и битка с вредители. Опасните боклуци ще се одобряват безплатно.
Събирането на рисковите битови боклуци е част от уговорката на община Стара Загора в осъществяване на условията на Закона за ръководство на отпадъците и на политиката за поощряване на устойчивото развиване. Общинската администрация приканва жителите да се включат в акцията с цел да може рисковите боклуци да бъдат унищожени безвредно. Тяхното включване и разбъркване с останалите битови боклуци въздейства негативно на човешкото здраве, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата и системите за оползотворяване на боклуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР