Кампания за ранна диагностика и оценка на състоянието на зъбите

...
Кампания за ранна диагностика и оценка на състоянието на зъбите
Коментари Харесай

В Асеновград проведоха кампания за ранна диагностика на зъбите сред 130 деца

Кампания за ранна диагностика и оценка на положението на зъбите - до 7-годшина възраст, бе проведена в Асеновград измежду 130 децаq оповестиха от пресцентъра на общинската администрация. Инициативата „ Моето зъбче -   крепко и мощно “ бе от март до юни, на Центъра за ранно детско развиване, в четири детски градини в града. 
 
В рамките на акцията на всяко дете беше осъществена диагностика на положението на зъбите. Децата бяха осведомени с тематики за боледуването на зъбите, какъв брой е значимо миенето им, какви са храните, които оказват помощ да имат здрави зъби. На всеки участник беше възложен за попълване график за миенето на зъбите. 

Обобщените резултати демонстрират, че огромна част от децата до 5-годишна възраст не са посещавали стоматолог и присъединяване в акцията е първият им подобен опит и опция за приемане на информация и насоки за грижа за зъбите.

Голям е процентът на децата на възраст над 5 години, за които е открито при диагностиката, че е налице нарушаване на зъбния статус и съществуването на кариеси. Една част от децата са на интензивно лекуване при експерт, а за друга занапред ще се провежда уместно лекуване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР