Кампания за профилактика на остеопорозата Запазете костите си – защитете

...
Кампания за профилактика на остеопорозата Запазете костите си – защитете
Коментари Харесай

Кампания „Запазете костите си – защитете вашето бъдеще” стартира на 21 ноември в Асеновград

Кампания за профилактика на остеопорозата „ Запазете костите си – защитете вашето бъдеще ” започва на 21 ноември в Асеновград.

Началото ще бъде обещано в една от залите на локалната администрация в града под Асеновата цитадела с презентации за профилактика на остеопорозата при дами и мъже, проби за установяване на персоналните рискови фактори с теста на Международната фондация по остеопороза и теста на Световната здравна организация, показателя на телесна маса, наличието на калций в диетата и други, оповестиха уредниците от асоциация „ Жени без остеопороза ”.

Срещу 10 лв. всеки искащ може да си направи комбинирани измервания костна компактност – физически състав и се съветва със експерт.

Световният ден на остеопорозата (WOD), който се отбелязва всяка година на 20 октомври, е целогодишна акция, ориентирана към повишение на информираността в международен мащаб за предварителната защита, диагностиката и лекуването на остеопорозата и обвързваните с нея болести на костите.

Тя цели да сложи остеопорозата отпред в международната здравна проблематика, достигайки със своите послания до здравните експерти, медиите, виновните лица и институции, както и общата аудитория.

Кампанията във връзка Световния ден на остеопорозата приканва хората към навременни дейности за отбрана на здравето на своите кости и мускули, с цел да се радват на положително качество на живот и самостоятелност от грижите на другите в късни години. Тя се обръща и към здравните управляващи и медицинските експерти да съхраняват здравето на костите на хората в обитаемоте места, където работят.

Независимо от множеството ефикасни благоприятни условия за лекуване остеопорозата постоянно остава недиагностицирана и нелекувана. Запълвайки празнината сред навременната диагностика и лекуването, здравните експерти, управляващите и лечебните заведения могат да проработят дружно за понижаване на човешкото и социално-икономическото задължение, причинявано от фрактурите вследствие трошливост на костите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР